Haluatko jälleenmyyjäksi?

Ole nykyajan herrasmies – päivitimme vuonna 1850 julkaistun herrasmiehen etiketin

Vuonna 1850 Lontoossa julkaistu Etiquette for Gentleman kertoo, kuinka herrasmiesten tulisi toimia erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Valikoimme oppaasta parhaita vinkkejä ja päivitimme niitä tähän päivään. Hämmästyttävän moni yli 160 vuotta vanhoista herrasmiesten etikettiohjeista pätee yhä ja jopa kirjaimellisesti. Osan kummallisimmista saa suosiolla unohtaa ja jättää 1800-luvulle.

Säilytimme alkuperäisissä teksteissä vanhan brittienglannin, koska se vain on niin tyylikästä.

Nõberu of Sweden – for noble gentlemen only
Nõberu of Sweden on herrasmiesten brändi rohkeille, ainutlaatuisille ja poikkeuksellisille miehille.
Nõberu of Sweden on herrasmiesten brändi rohkeille, ainutlaatuisille ja poikkeuksellisille miehille.

Herrasmies on aina kohtelias


“A true gentleman will show as much courtesy, and observe all the little duties of politeness and unfailingly, towards his mother and father, wife and family, as towards the greatest strangers. Genuine politeness is not like a dress coat, only to be worn when circumstances of ceremony demand it. It is a garment which should never be laid aside.”

Kohteliaisuus on aina paikallaan, oli kyse sitten omasta rakkaasta tai tuntemattomasta ihmisestä, joka huutelee nimimerkin takaa netissä. Herrasmies käyttäytyy herrasmiesmäisesti kaikkia kohtaan.

Herrasmies ei pelottele naisia


”If you meet a lady in the street whom you are sufficiently intimate to address, do not stop her, but turn round and walk beside her in whichever direction she is going. When you have said all that you wish to say, you can take your leave.”

Älä lähde kysymättä seuraamaan kadulla tapaamaasi naista, vaikka tuntisittekin niin hyvin että on kohteliasta tervehtiä. Yllättävä kadulla seuraaminen olisi hyvin omituista ja monen naisen mielestä jopa pelottavaa. Herrasmies tervehtii tuttuja ystävällisesti ja jää hetkeksi juttelemaan, jos toinen niin haluaa.

Herrasmies esittelee miehen naiselle


”Always introduce the gentleman to the lady – never the lady to the gentleman. Never present a gentleman to a lady without first asking her permission to do so. When you are introduced to a lady, never offer your hand. When introduced, persons limit their recognition of each other to a bow.”

Kättely on kaikkien kanssa paikallaan, kumartelun voi jättää 1800-luvulle. Esittelyluvan kysyminen on vanhentunut ohje, mutta edelleen tapaetiketissä ohjeistetaan, että mies esitellään aina naiselle. Kaikista tärkeintä on ottaa muut huomioon. Herrasmies ottaa vastuu ennestään tuntemattomien ihmisten esittelystä toisilleen.

Herrasmies vastaa saamiinsa viesteihin


“If a stranger sends you a letter of introduction and his card, you are bound by the laws of politeness and hospitality, not only to call upon him the next day, but to follow up that attention with others. The most correct proceeding is to invite him to dine with you.”

Sähköpostitulvan aikana tämän ohjeen noudattaminen tekisi elämästä mielenkiintoista. Sen sijaan että kutsuisit kotiisi syömään jokaisen tuntemattoman sähköpostin lähettäjän, herrasmies vastaa hänelle henkilökohtaisesti osoitettuihin sähköposteihin kohtuullisessa ajassa ja kohteliaasti.

Herrasmies huomioi keskustelussa toisen kiinnostuksenkohteet


”Remember that people take more interest in their own affairs than in anything else wich you can name. If you wish your conversation to be thoroughly agreeable, lead a mother to talk of her children, a young lady of her last ball, an author of his forthcoming book, or an artist of his exhibition picture.”

Ihmiset ovat edelleenkin eniten kiinnostuneita omista asioistaan, joten siltä osin ohje pätee edelleen. Keskustelun aihevalinta on syytä tehdä kuitenkin ihmisen persoonan mukaan, eikä olettaa liikoja työn tai sukupuolen perusteella. Herrasmies välttää kuitenkin puhumasta liikaa asioista, joista keskustelukumppani ei selvästikään ole kiinnostunut.

Herrasmies ei riitele seurassa


”Long arguments in general company, how ever entertaining to the disputants, are tiresome to the last degree to all others. You should always endeavour to prevent the conversation from dwelling too long upon one topic.”

Kirjaimellisesti edelleen totta. Illanistujaisissa väittely on hetkellisesti hauskaa, mutta ei ole kohteliasta pakottaa koko muuta seuruetta kuuntelemaan kahden ihmisen kolmen tunnin kiistaa siitä, mistä suosikkijoukkueenne häviöputki oikeasti johtuu. Herrasmies ottaa keskustelussa koko seurueen huomioon.


Herrasmiesten muoti ja tyyli voivat muuttua vuosikymmenien tai -satojen aikana, mutta herrasmiesmäinen käytös on ikuinen hyve.
Herrasmiesten muoti ja tyyli voivat muuttua vuosikymmenien tai -satojen aikana, mutta herrasmiesmäinen käytös on ikuinen hyve.

Herrasmiesten muoti ja tyyli voivat muuttua vuosikymmenien tai -satojen aikana, mutta herrasmiesmäinen käytös on ikuinen hyve.


Herrasmies pukeutuu tyylillä


“A gentleman should always be so well dressed that his dress hall never be observed at all. Does this sound like an enigma? It is not meant for one. It only implies that perfect simplicity is perfect elegance.”

Nykyajan herrasmies saa herättää pukeutumisellaan huomioita. Tyylikäs pukeutuminen ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin näyttävä pukeutuminen. Tyylikkyys on usein pelkistettyä, värien harmoniaa ja materiaalien laadukkuutta. Hyvän puvun laadun huomaa yksityiskohdista ja istuvuudesta – samoin on monen t-paidan.

Herrasmies ei pelleile taukoamatta


”Do not be always witty, even though you should be so happily gifted as to need the caution. To outshine others on every occasion is the surest road to unpopularity.”

Kaikki kaipaavat vähän huumoria elämään ja sehän on mahtavaa, jos saat muut nauramaan. Herrasmies antaa kuitenkin myös muille tilaa loistaa. Jos sinua ei buukattu illan esiintyjäksi, älä ole sellainen. Herrasmies tietää, milloin on aika antaa lava muille tai lopettaa pelleily.

Herrasmies ei seuraa jokaista trendiä


“To be too much in the fashion is as vulgar as to be too far behind it. No really well bred man follows every new cut that he sees in his tailor’s fashion book. Only very young men, and those not of the most aristocratic circles, are guilty of this folly.”

Muodin orjallinen seuraaminen tulee kalliiksi, eivätkä kaikki trendit sovi kaikille. Löydä oma tyylisi ja kokeile välillä uutta, mutta muista tyylikkyys ennen trendikkyyttä. Herrasmies tietää, mikä hänelle sopii ja mikä ei.

Herrasmies on vaivaton vieras


“A visitor is bound by the laws of social intercourse to conform in all respects to the habits of the house. In order to do this effectually, he should inquire, or cause his personal servant to inquire what those habits are.”

Kodissa kodin tavalla. Ollessaan vieraana toisen kotona, herrasmies sopeutuu talon tapoihin, ei toisinpäin. Talon tapojen selvittämiseen tuskin tarvitaan enää henkilökohtaista palvelijaa, mutta on kohteliasta kysyä ennen kyläilyä koska voi tulla käymään ja voisiko tuoda jotain tuliaisia mukanaan.

Lähde: Routledge’s Etiquette for Gentleman, George Routledge and Sons, Camden Press (1850)


Miksi valintasi on Nõberu of Sweden

Edelläkävijä

Nõberu of Sweden ei seuraa trendejä vaan luo niitä. Olemme alamme ytimessä ja tapaamme asiakkaitamme päivittäin. Pyrimme aina luomaan uutta ja suunta on eteenpäin.

Yksilöllinen

Me emme halua maailmaa, jossa jokainen mies on veistetty samasta muotista. Tai maailmaa, jossa miesten kauneudenhoito on epämiehekästä. Me haluamme luoda vahvalla itseluottamuksella ja terveellä minäkuvalla varusteltuja miehiä.

Jämpti ja huolellinen

Me emme jätä mitään sattuman varaan. Tuotesuunnittelusta asiakaspalveluun asiakkaamme ja jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että emme tee mitään huolimattomasti.

Haluatko jälleenmyyjäksi?

Nõberu of Sweden on laadukas, trendikäs, ainutlaatuinen ja tyylikäs miesten kosmetiikkasarja, jonka tavoitteena on olla luonnollinen osa sellaisten kuuluisien tavaratalojen tuotevalikoimaa kuin Nordiska Kompaniet ja Harrods. Siksi se sopii varmasti erinomaisesti sinunkin liikkeesi valikoimaan palvelemaan urbaaneja herrasmiehiä.

Haluatko liittyä tähän jaloon joukkoon? Jos olet etsimämme Nõberu of Sweden -jälleenmyyjä, jätä yhteystietosi meille oheisella lomakkeella. Otamme mahdollisimman pian yhteyttä, kerromme lisää tuotteistamme ja siitä, miten me voimme auttaa sinua. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen jalleenmyynti(at)noberu.fi tai soittaa +358 45 224 0737+358 45 224 0737.

Nimi
Sähköpostiosoite

Yritys
Puhelinnumero

Vapaamuotoinen viesti