Haluatko jälleenmyyjäksi?

Laulaja-lauluntekijä LEO ei pakene roolin taakse – uusi studioalbumi on täynnä ääripäitä ja pysähtyy pohtimaan vaikeita asioita

Laulaja-lauluntekijä Leo Stillman (25) ei piiloudu taiteilijapersoonan taakse. Miehen passissa on sama nimi, joka komeilee keikkajulisteessakin.

- Oman nimen kanssa en voi paeta minkään roolin taakse, teen työtä aina omana itsenäni. Mutta joskus en edes tunnista itseäni niistä jutuista, mitä musta kirjoitetaan. Silloin on vain pakko muistaa, mikä on oikea minä ja mikä jonkun keltaisen median viihdyttävä näkemys musta.
LEOn uusi studioalbumi on täynnä ääripäitä. Kuva: Tero Ahonen
LEOn uusi studioalbumi on täynnä ääripäitä. Kuva: Tero Ahonen
Muusikon työhön kuuluu, että yksityiselämää riepotellaan mediassa huvin vuoksi. Ei tällä kertaa. Me halusimme kirjoittaa Leon musiikista, melankolisten ja hyväntuulisten laulujen takaa löytyvistä ajatuksista ja laulajasta itsestään. Vaikka Leo ei oikeastaan edes pidä haastatteluista.

- Haastatteluista tulee outo olo. Mulla ei ole tarvetta olla esillä, vaikka se kuuluu tähän työhön. Haluaisin kuitenkin puhua enemmän musiikista ja siitä, mitä teen.

Puhutaan siis musiikista.

Vuonna 2018 Leo pokkasi Vuoden tulokas -pystin Emma Gaalassa ja uusi studioalbumi povaa hyvää jatkoa soolouralle. Leo tuli tunnetuksi Face of God -yhtyeen laulaja-kitaristina, mutta musiikkiura alkoi jo 13-vuotiaana Deep Vain -yhtyeessä. Miehen nimeä kantava debyyttialbumi LEO julkaistiin Sony Musicin kautta vuonna 2017.

- Soolouralla on mukavampaa, koska ei tarvitse riidellä bändikämpällä puolta vuotta jostain bassorytmistä. Saan päättää asioista itse, vaikka välillä se on yksinäistä.

Yksinäisyys-teema olikin vahvasti läsnä Leon ensimmäisellä levyllä, jonka monet kappaleet käsittelivät eroa ja parisuhdetta. Valmistelussa oleva seuraava studioalbumi tulee olemaan jotain aivan muuta. Musiikki muuttuu miehen muuttuessa ja lauluja kirjoittavan Leon pohtiessa elämää entistä syvemmin.

Studiolevyllinen aikuistumista, pysähtymistä ja sydäntä riipivää melankoliaa


Astutaan ulos paljain jaloin,
hetken kestää tottuu valoon.

Joku vilkuttaa meille,
luulen et me nähtiin eilen.

Moi, kuka oot?
Voinks mä istuu tähän sun viereen?

(Nuori, kaunis ja vapaa)

Leon toinen studioalbumi julkaistaan keväällä 2020. Biisien deadline on tammikuussa, jonka jälkeen alkaa miksaus ja masterointi. Albumin jokaisella laululla on oma teemansa ja sanoitusten takaa löytyy tarinoita pienistä tärkeistä hetkistä.

- Mulla on tapana tehdä pienistä hetkistä iso numero. Uusi levy tulee olemaan kuin palapeli, jonka palat sopivat jollain oudolla tavalla yhteen, Leo kertoo.

Uuden levyn soundista vastaa viime vuonna Emma Gaalassa Vuoden tuottaja -palkinnon pokannut tuottaja Jukka Immonen.

- Jukka on analysoiva tyyppi, joka voi miettiä soinnutusta päiviä tai viikkoja. Sen kanssa biiseissä pääsee syvälle ja homma voi olla joskus aika maanista, Leo naurahtaa.

Pysähtyminen tarkoittaa Leolle myös arkisista asioista nauttimista. Kuva: Tero Ahonen
Pysähtyminen tarkoittaa Leolle myös arkisista asioista nauttimista. Kuva: Tero Ahonen


Albumin ensimmäinen single ”Nuori, kaunis ja vapaa” kertoo vapauden tunteesta ja ystävien kanssa vietetystä ikuisesta kauniista kesäillasta, joka jatkuukin aamuun asti.

- Laulujen sanoituksissa on mukana pelkoa nuoruuden loppumisesta, koska haluan pitää sen ikuisen lapsen ja nuoruuden itsessäni. Vaikka joskus taas tuntuu, että olen viisikymppinen kaksikymppisen kropassa. Olen nykyään hitaampi, enkä enää yhtä naiivi kuin ensimmäistä levyä tehdessä.

Irwin Goodmanin kappaletta lainaava toinen single ”Mikä laulaen tulee se bailaten menee” kallistuu vielä vahvasti nuoruuden bilehuumaan. Vasta kolmas single ”Kultaa” on selvästi aikuisempi kappale elämän vaikeista hetkistä.

- Aikuistuminen tarkoittaa mulle pysähtymistä asioiden äärelle. Nykyään tulee mietittyä juttuja enemmän ja katsottua useammin peiliin, sen sijaan että syyttäisin muita omista virheistään. Omalla käytöksellä on suuri merkitys siihen, millaista elämä on, Leo toteaa.

Pysähtyminen tarkoittaa Leolle myös arkisista asioista nauttimista. Kaupassa käymistä, ruuan tekemistä ja hiljaisuuden arvostamista silloin, kun pääsee irti ympärillä olevasta hälinästä.

- Tämä on sosiaalinen työ, jossa tulee usein annettua ihmisille 110 prosenttia itsestään. Sitten tulee se toinen puoli vastaan. Joskus on vain paskoja keikkoja, kun on vetänyt 10 keikkaa kolmessa päivässä ja ei enää voi antaa kaikille sitä parasta itsestään.

Rankka biletys, pysähtyminen hiljaisuuteen ja arkeen, nuoruuden huuma ja henkinen keski-ikäisyys... Jos kuva Leosta tuntuu ristiriitaiselta, se on oikea. Mies kertoo itsekin heilahtelevansa rankasti ääripäästä toiseen.

- Olen ihan täysin ääripäiden ihminen. Mulla on korkea kynnys aloittaa duunaamaan jotain, koska teen täysillä tai en tee ollenkaan. Nytkin tuossa vieressä sohvalla on kitara, mutta ei meillä ole toisillemme mitään annettavaa. Joskus taas voi mennä 5 tuntia kitaran kanssa ja olen ihan oman kestävyyden rajoilla.

Leo käytti tuhansia euroja tatuointiin, kunnes sopi diilin elinikäisistä ilmaisista tatuoinneista. Kuva: Tero Ahonen
Leo käytti tuhansia euroja tatuointiin, kunnes sopi diilin elinikäisistä ilmaisista tatuoinneista. Kuva: Tero Ahonen


Kultaa-single muistuttaa pitämään huolta rakkaista


Jokin painaa sua
kerro vaan mä kuuntelen
anna kyynelten laskeutua
tässä oon ja kuuntelen

(Kultaa)

Uusin single ”Kultaa” on Leon mukaan muistutus siitä, kuinka tärkeää on kysyä rakkailtaan mitä heille kuuluu ja päästä purkamaan pahaa oloa yhdessä. Leo näkee voimalaulun sanoissa tilanteen, jossa itsellä tai läheisellä menee huonosti ja kriisiä käydään läpi yhdessä sohvalla löhöillen. Ilman kiirettä, vain toista kuunnellen.

Laulun takana on myös omia vaikeita kokemuksia. Vaikka Leo kertoo olevansa perusluonteeltaan positiivinen ekstrovertti, on hänelläkin heikot hetkensä. Puhuminen läheisten kanssa auttaa.

- Välillä tuntuu siltä, että olen ihan paska ihminen, vaikka kaikki me ollaan ihan hyviä tyyppejä. Joskus kaikkia surettaa ja on muutenkin nihkeetä. Silloin on tärkeää, että joku kysyy sulta mitä kuuluu ja sanoo sun olevan kultaa. Vaikka susta itsestä ei tuntuisi siltä.

Keskellä harmainta marraskuuta julkaistu single ”Kultaa” sai ensiesityksensä näyttävästi Ylen Nenäpäivän hyväntekeväisyyskonsertissa 8.11. Single on otettu Leon mukaan hyvin vastaan.

- Aihe koskettaa monia ja kun sää on näin harmaa, niin melankolialla on paikka suomalaisten sydämissä, Leo naurahtaa.

Kultaa-singlen musiikkivideo julkaistaan parin viikon päästä. Videota ei kuitenkaan kuvattu harmaassa Helsingissä, vaan Rooman lämpimämmässä yössä.

- Stadissa on jo liian kylmä kuvata öisin nahkarotsi päällä. Siksi oli kiva lähteä kuvaamaan videota ympäristöön, joka antaa uutta inspiraatiota, Leo kertoo.

Katso videolta tarinat Leon tatuointien takana:Hetken oivalluksista yhdessä tehtyihin lauluihin


Oon nähnyt niin paljon, mutten vielä mitään.
Täällä ollut jo kauan, vasta opin elämään.
Oonko oppinut virheist, niitä tulee lisää,
enhän oo nähnyt vielä mitään, nähnyt vielä mitään.

(Jos käykin niin)

Ensimmäisen sooloalbumin biisit Leo kirjoitti yksin. Tulevan albumin lauluissa jokaisen biisin takana on kaksi lauluntekijää, Leo itse ja toinen kirjoittaja. Lisäksi jokaisessa kappaleessa toinen lauluntekijä on eri, joten albumin takana on kattava joukko sanoittajia.

- Ennen halusin pakkomielteisesti viedä oman idean maaliin. Siksi ensimmäisellä soololevyllä oli paljon hetken oivalluksia. Nyt osaan istua aiheen kanssa alas ja miettiä sen merkitystä toisen ihmisen kanssa. Etukäteen ei voi aina tietää, mitä kirjoitettavasti biisistä lopulta tulee. Se on ollut opettavaista ja tehnyt omalle egolle hyvää.

Leon sähköpostissa on kyselyjä laulujen kirjoittamisesta muille, mutta tällä hetkellä miestä ei kiinnosta kirjoittaa uusia lauluja edes itselleen. Ensin hän haluaa saada tulevan studioalbumin valmiiksi ja vasta sitten on aika kirjoittaa uusia lauluja vuodelle 2021.

- En ole niin kova biisien tekijä, että saisin tehtyä muille pelkkiä hittejä ja ilman hittejä ei saa fyrkkaa. Jos joku artisti tulee multa suoraan kysymään biisin kirjoitusta, niin voin harkita, mutta en kirjoita biisejä pöytälaatikkoon. Joskus voisin kyllä tehdä vuoden vain muille biisejä ja uppoutua siihen.

Pelkkä laulujen kirjoittaminen ei välttämättä riittäisi levottomalle Leolle.

- Tämä työ on parhaimmillaan silloin, kun saa sopivassa suhteessa kirjoittaa lauluja, olla studiossa ja keikkailla. Elämä on superkivaa, kun saa tehdä kaikkia kolmea, eikä ehdi puutua noista yhteen. Kun on ollut arkipäivät studiossa, on mukava lähteä viikonloppuna keikalle.

Viime vuonna Leon mittariin tulikin huimat 160 keikkaa.

- Keikkaillessa raskainta on odottelu, siihen sekoaa pää. Ensin odottelet himassa lähtöä, sitten autossa 2-10 tuntia perille pääsemistä, sitten odotat soundcheckiä ja keikan alkamista, ja sen jälkeen taas odotat, että pääsee kotiin tai seuraavaan paikkaan.

Leo toimittaa Biisintekijä päiväkirja -podcastia Radio Play -palvelussa. Kuva: Tero Ahonen
Leo toimittaa Biisintekijä päiväkirja -podcastia Radio Play -palvelussa. Kuva: Tero Ahonen

Haluatko kuunnella tarinoita Leon laulujen takaa? Kuuntele Leon toimittamaa Biisintekijän päiväkirja -podcastia Radio Play -palvelussa.

Sama silkkipaita keikalla ja vapaalla – tyylin viimeistelee Nõberu of Sweden


Jos sinä olet valo niin
loista minun sisääni
Jos sinä olet vapaus
niin vapauta minutkin
Jos sinä olet avaruus
niin laajene minuun

(Kaikki mitä rakastin)

Esiintyviä taiteilijoita valokuvataan jatkuvasti ja omasta ulkonäöstä huolehtiminen on osa työtä. Joidenkin muusikoiden tyyli pysyy hyvin samanlaisena vuodesta toiseen, mutta Leo kertoo olevansa enemminkin tyyliltään kameleontti.

- Tyyli vaihtuu usein, mutta kaiken pitää tuntua omalta ja kotoisalta. Mulle on tärkeintä, että on kiva olla ja peilistä kuva näyttää multa. Välillä voi olla partaa tai viiksiä, välillä pitkät tai lyhyet hiukset. Monelle miehelle käy varmaan samalla tavalla, että eka leikataan aina vähän kerrallaan lyhyemmiksi ja sitten kaikki pois – kunnes sitten taas aletaan kasvattamaan takaisin.

Entä pukeutuuko Leo eri tavalla vapaalla ja keikoilla?

- En, pukeutuisin ihan samalla tavalla, vaikka en olisi laulaja. En osta mitään keikkoja varten. Kerran tosin maalattiin kitarat ja farkkutakit keikoille.

Leo käyttää Nõberu of Sweden -tuotteita tyylinsä ylläpitämiseen.

- Nõberun tuotteet on ollut hyviä etenkin mun liukkaisiin hiuksiin. Laitan ensin suolasuihketta, sitten hiusvahaa ja lopuksi hiuslakkaa, niin pysyy letti mintissä päivän. Etenkin syksyisin iho kuivuu ja kutiaa herkästi, koska välillä pakkasta ja välillä taas kosteaa. Partaöljy on auttanut siihen, ettei iho kutia.

Katso Leon käytössä olevat Nõberu-tuotteet: Salt Water Spray - Classic Paste - Hair Spray

Soromnoo-ravintola oli hullu idea, joka menestyi


Sen minkä laulaen tienaan
sen baarimikko multa saa
niin siin on käynyt aina

Mun täytyy mennä
muuten en lennä
lähdet sä mukaan vai et?

(Mikä laulaen tulee se bailaten menee)

Tänä vuonna Leo ei keskittynyt pelkästään musiikkiin, vaan hyppäsi kiireisen muusikon arjen lisäksi ravintoloitsijaksi.

Leo omistaa yhdessä veljensä Hugon kanssa kaksi kuunaria, jotka jäivät veljeksille perintönä heidän isältään. Tänä kesänä toinen Jan Mayen -niminen kuunari toimi kahdeksan viikonlopun ajan erikoisena ravintolana nimeltään Soromnoo. Kaikki 16 illallista myytiin loppuun ennätysvauhtia, vaikka erikoisruokavalioista viis veisattiin.

Pop up -ravintola Soromnoossa isännöivät Matti ja Markus Jämsén sekä Leo ja Hugo Stillman. Katso ravintolan huikea esittelyvideo!Ravintolaa vetivät veljekset Leo ja Hugo sekä Matti ja Markus Jämsen. Leo ehti käydä vuoden Roihuvuoren kokkikoulua ennen kuin ammattimuusikon ura vei hänet mukanaan, joten Soromnoo-ravintolan vetäminen oli hetkeksi paluu ravintolamaailmaan.

- Ei arvattu, että hullusta ideasta tuli niin iso menestys! Oli kivaa vetää ravintolaa hyvällä porukalla ja fiiliksellä. Rakastan tehdä ruokaa, mutta kokin työ ei ole mulle kutsumusammatti. Multa ei löydy intohimoa tehdä kahdeksaa tuntia töitä keittiössä. On helpompaa tehdä biisejä ja puhua itsestä, hän naurahtaa.

On aika päättää haastattelu ja päästää Leo takaisin laulamaan.


Miksi valintasi on Nõberu of Sweden

Edelläkävijä

Nõberu of Sweden ei seuraa trendejä vaan luo niitä. Olemme alamme ytimessä ja tapaamme asiakkaitamme päivittäin. Pyrimme aina luomaan uutta ja suunta on eteenpäin.

Yksilöllinen

Me emme halua maailmaa, jossa jokainen mies on veistetty samasta muotista. Tai maailmaa, jossa miesten kauneudenhoito on epämiehekästä. Me haluamme luoda vahvalla itseluottamuksella ja terveellä minäkuvalla varusteltuja miehiä.

Jämpti ja huolellinen

Me emme jätä mitään sattuman varaan. Tuotesuunnittelusta asiakaspalveluun asiakkaamme ja jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että emme tee mitään huolimattomasti.

Haluatko jälleenmyyjäksi?

Nõberu of Sweden on laadukas, trendikäs, ainutlaatuinen ja tyylikäs miesten kosmetiikkasarja, jonka tavoitteena on olla luonnollinen osa sellaisten kuuluisien tavaratalojen tuotevalikoimaa kuin Nordiska Kompaniet ja Harrods. Siksi se sopii varmasti erinomaisesti sinunkin liikkeesi valikoimaan palvelemaan urbaaneja herrasmiehiä.

Haluatko liittyä tähän jaloon joukkoon? Jos olet etsimämme Nõberu of Sweden -jälleenmyyjä, jätä yhteystietosi meille oheisella lomakkeella. Otamme mahdollisimman pian yhteyttä, kerromme lisää tuotteistamme ja siitä, miten me voimme auttaa sinua. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen jalleenmyynti(at)noberu.fi tai soittaa +358 45 224 0737+358 45 224 0737.

Nimi
Sähköpostiosoite

Yritys
Puhelinnumero

Vapaamuotoinen viesti