Haluatko jälleenmyyjäksi?

Herrasmiehen pukukoodit – pukeudu oikein kesäjuhliin

Häät, valmistujaisjuhlat, hautajaiset tai muu tärkeä tapahtuma tulossa? Tuntemalla pukukoodit olet aina oikein pukeutunut, kuten erinomaisen herrasmiehen kuuluu.

Tieroom.fi:n asiantuntijat ohjeistavat pukukoodin saloihin. Pukukoodilla kerrotaan, miten vieraiden toivotaan juhlissa ja muissa tilaisuuksissa pukeutuvan. Pukukoodin tarkoituksena on helpottaa vieraiden vaatevalintoja sekä välttää epämukavia tilanteita, joissa pukeutuminen olisi tilaisuuteen nähden väärä.
Herrasmiehen pukukoodit – pukeudu oikein kesäjuhliin
Herrasmiehen pukukoodit – pukeudu oikein kesäjuhliin
Jotkin pukeutumiskoodit ovat olleet vallassa pitkään, mutta myös näihin koodeihin on vaihtelevalla muodilla vaikutuksensa. Osatessasi nämä viisi pukukoodia sinulla on hyvät perustiedot siitä, kuinka tulee pukeutua.

1. FRAKKI (iltapuku, white tie)


Miesten tulee pukeutua frakkiin tai sotilaspukuun. Frakin voi hyvin vuokrata, jos tarvetta sille on harvoin. Frakin sijasta ei ole suotavaa käyttää smokkia tai tavallista tummaa pukua. Vaihtoehtoisesti voidaan pukeutua juhlavaan kansallispukuun. Liivin tulee olla valkoinen ja rannekelloa ei käytetä.

Termi "siviili iltapuku" tarkoittaa, että sotilaspukua ei käytetä. Mikäli pukukoodiin on suoraan ilmoitettu frakki, ei myöskään kansallispukua ole suotavaa käyttää. Akateemisella juhlapuvulla tarkoitetaan frakkia ja mustaa liiviä miehille.

2. SMOKKI (black tie)


Smokkia ei tule käyttää ennen kello viittä iltapäivällä. Kyseeseen tulee musta tai tummansininen smokki, jossa on silkkivuori ja satiiniraitaiset housut. Tällaisen smokin kanssa käytetään laakerikenkiä tai matalia mustia kenkiä. Housujen kanssa käytetään mustia tai valkoisia henkseleitä.

Paidassa tulee perinteisesti olla suora vekki, mutta on mahdollista käyttää myös smokkipaitaa, jossa on kudottu brokadikuvio tai vastaava. Älä kuitenkaan käytä tavallista valkoista paitaa.

Valkoista smokkia käytetään ainoastaan lämpimämmillä leveysasteilla, kesän ulkotilaisuuksissa tai laivassa. Kun pukukoodina on smokki, ei ole suotavaa käyttää frakkia tai tummaa pukua.

Tuntemalla pukukoodit olet aina oikein pukeutunut, kuten erinomaisen herrasmiehen kuuluu.
Tuntemalla pukukoodit olet aina oikein pukeutunut, kuten erinomaisen herrasmiehen kuuluu.


3. TUMMA PUKU


Tumma puku tarkoittaa yhä hyvin juhlavaa pukeutumista. Puku voi olla tummanharmaa, sininen tai musta. Perinteisesti on ajateltu mustan puvun kuuluvan käytettäväksi hautajaisissa.

Mustan puvun kanssa käytetään valkoista paitaa sekä vapaavalintaisen väristä solmiota tai solmuketta (ei valkoista tai mustaa, vaan mielellään kuviollista).

4. PUKU


Puku pukukoodina voi tarkoittaa vanhaa pukukoodia tai nykyistä modernimpaa näkemystä.

Vanhan pukukoodin mukaan tämä tarkoittaa herroilla kokopukua ja nimenomaan tummaa pukua. Mitä tummempi sen parempi. Sinun tulee olla hienosti pukeutunut. Riippuen juhlien tyylistä vapaavalintaisuus on kuitenkin melko suuri. Puku ja paita sekä solmio tai solmuke – näillä perusteilla pääset pitkälle. Valkoinen paita lisää hienousastetta.

Nykyinen pukukoodi "puku" tarkoittaa myös kokopukua, mutta puvun ei enää tarvitse olla tumma. Vaaleat puvut sopivat hyvin esimerkiksi kesähäihin. Epävirallisissa tilaisuuksissa housut voivat olla takin kanssa eri paria, mutta paitaa ja solmiota on silti syytä käyttää pelkän t-paidan sijaan.

Puku pukukoodina voi tarkoittaa vanhaa pukukoodia tai nykyistä modernimpaa näkemystä.
Puku pukukoodina voi tarkoittaa vanhaa pukukoodia tai nykyistä modernimpaa näkemystä.


5. CASUAL (arkipukeutuminen)


Pukukoodien rennoin taso. Suosituksena yksinkertainen siisti tyyli. Housut, paita ja villatakki tai löysästi istuva puvuntakki käyvät hyvin. Farkkuja ei tule tämänkään pukukoodin mukaan käyttää. Solmiota ei tarvitse sitoa kaulaan ja kengät voivat olla ruskeat vielä kello kuuden jälkeenkin.

6. Vapaavalintainen pukeutuminen


Vapaavalintaisessa pukeutumisessa vieraat valitsevat itse kuinka pukeutuvat. Yhä useammin myös esimerkiksi häissä saatetaan käyttää vapaavalintaista pukeutumista.

Häät


Häissä suurin osa hääpareista tuntee tuttavapiirinsä niin hyvin, että valitsevat pukukoodin sen mukaan. Vain morsian saa pukeutua kokonaan valkoiseen. Kuitenkin valkoinen väri osana vieraiden vaatteissa on sallittua. Kansallispukujen käyttö on häissä sallittua pukukoodista huolimatta. On syytä muistaa, että miehet riisuvat aina päähineet pois sisätiloissa. Myös ulkona tapahtuvan vihkimisen aikana päähineet otetaan pois päästä.

Hautajaiset


Hautajaisissa miehet käyttävät tummaa pukua, valkoista paitaa sekä mustaa solmiota. Pukukoodin mukaan hautajaisiin paras valinta on hillitty valkoinen puuvillakauluspaita. Paidan kanssa miehet pukevat mustan solmion. Kuosin tulisi olla yksivärinen musta, mieluiten mattapintainen, tai musta solmio hillityllä ruutustruktuurilla. Tummanharmaa solmio käy myös, mikäli mustaa solmiota ei ole käytettävissä.

Hieno ravintola


Edelleen on muutamia hienostuneita ravintoloita, joissa on solmiopakko tai jotka eivät pidä siitä, että miehet saapuvat ilman puvun takkia. Vaatimukset pukeutumisen suhteen ovat kuitenkin selvästi keventyneet. Suurimmassa osassa ravintoloita ei ole käytössä pukukoodeja, mutta on fiksua varata ravintolasta pöytä etukäteen ja samalla tiedustella mahdollista pukukoodia.
Hienoimpiin ravintoloihin ei koskaan mennä shortseissa ja sandaaleissa, vaan pitkissä housuissa, paitaan pukeutuneena ja tavallisilla kengillä. Mitä tarkoitetaan hienommalla ravintolalla, on jokaisen oma asia päättää, mutta hintataso on usein hyvä ohjenuora. Mitä parempi sijainti, sitä kalliimpi ruoka ja mitä ylellisempi viinilista, sitä suuremmat vaatimukset ravintola asettaa myös vierailleen.

Osaatko käyttäytyä kuin herrasmies? Jatka lukemista lukemalla hauska etikettiohjeistus 1800-luvulta tähän päivään.

Lähde: Tieroom.fi


Miksi valintasi on Nõberu of Sweden

Edelläkävijä

Nõberu of Sweden ei seuraa trendejä vaan luo niitä. Olemme alamme ytimessä ja tapaamme asiakkaitamme päivittäin. Pyrimme aina luomaan uutta ja suunta on eteenpäin.

Yksilöllinen

Me emme halua maailmaa, jossa jokainen mies on veistetty samasta muotista. Tai maailmaa, jossa miesten kauneudenhoito on epämiehekästä. Me haluamme luoda vahvalla itseluottamuksella ja terveellä minäkuvalla varusteltuja miehiä.

Jämpti ja huolellinen

Me emme jätä mitään sattuman varaan. Tuotesuunnittelusta asiakaspalveluun asiakkaamme ja jälleenmyyjämme voivat luottaa siihen, että emme tee mitään huolimattomasti.

Haluatko jälleenmyyjäksi?

Nõberu of Sweden on laadukas, trendikäs, ainutlaatuinen ja tyylikäs miesten kosmetiikkasarja, jonka tavoitteena on olla luonnollinen osa sellaisten kuuluisien tavaratalojen tuotevalikoimaa kuin Nordiska Kompaniet ja Harrods. Siksi se sopii varmasti erinomaisesti sinunkin liikkeesi valikoimaan palvelemaan urbaaneja herrasmiehiä.

Haluatko liittyä tähän jaloon joukkoon? Jos olet etsimämme Nõberu of Sweden -jälleenmyyjä, jätä yhteystietosi meille oheisella lomakkeella. Otamme mahdollisimman pian yhteyttä, kerromme lisää tuotteistamme ja siitä, miten me voimme auttaa sinua. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen jalleenmyynti(at)noberu.fi tai soittaa +358 45 224 0737+358 45 224 0737.

Nimi
Sähköpostiosoite

Yritys
Puhelinnumero

Vapaamuotoinen viesti